slide1.jpg slide2.jpg slide3.jpg
Bestuur Okt
29

Indeling scheidsrechters

Nieuws afbeelding
Scheidsrechters zijn onmisbaar. Vandaar dat de KNHB heeft bepaald dat ieder spelend lid van een hockeyvereniging vanaf 16 jaar zijn/haar scheidsrechterskaart moet halen.
Natuurlijk geldt dat ook voor de leden van onze club. Heb je eenmaal je scheidsrechterskaart gehaald dan fluit je wedstrijden die bij je passen. De scheidsrechterscommissie kijkt daarbij naar je leeftijd, ervaring en indien mogelijk voorkeur.

Niet komen opdagen
Helaas komt het af en toe voor dat een ingedeelde scheidsrechter niet komt opdagen. Dit ondanks dat elke scheidsrechter van tevoren tot 3 maal toe een melding krijgt voor zijn/haar fluitbeurt. Niet komen opdagen is niet erg sportief maar vooral erg vervelend voor het team dat wil gaan spelen.

Niet komen opdagen als scheidsrechter kan dus echt niet! Maar het heeft ook gevolgen. Daarover hebben we met elkaar afspraken gemaakt. Deze zijn we misschien wat vergeten. Of daarover zijn we in het recente verleden wellicht niet zo duidelijk geweest. Maar ze gelden nog altijd.

Onze afspraken
Goed daarom om onze afspraken hierover nog even te herhalen:
- ieder spelend lid vanaf 16 jaar haalt zijn/haar scheidsrechterskaart
- de scheidsrechterscommissie deelt in o.b.v. leeftijd en ervaring
- de scheidsrechterscommissie informeert duidelijk en tijdig over de
scheidsrechtersbeurt
- ingedeeld maar verhinderd, dan regel je zelf een vervanger. De vervanging meld je
tijdig aan de scheidsrechterscommissie
- geen vervanger geregeld én kom je niet opdagen dan krijg je een verplichte
inhaalbeurt die niet geruild mag worden
- een 2e keer niet komen opdagen betekent niet alleen een verplichte inhaalbeurt die
niet geruild mag worden. Ook krijg je een schorsing voor de eerstvolgende wedstrijd van je team. Hiermee dupeer je dus ook je team.

Speel je zelf een wedstrijd dan vind je het fijn als er gewoon twee scheidsrechters zijn. Zorg er op jouw beurt voor dat jij er ook bent op het moment dat jij als scheidsrechter ingedeeld staat. Have fun!

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws