slide1.jpg slide2.jpg slide3.jpg
Technische Commissie Maa
28

Als we weer mogen spelen, hoe gaat dan dan?

Nieuws afbeelding De volgende persconferentie is op 13 april. De competitieleiding stelt dan, op basis van het dan geboden perspectief, opnieuw vast wat de mogelijkheden zijn en publiceert deze. De competitieleiding wil dan ook duidelijkheid geven over de deadlines die horen bij een eventuele hervatting van de reeds opgestarte competities.
We benadrukken nogmaals dat voor alle competities geldt dat deze niet meer in het reguliere format kunnen worden afgerond. Per categorie vind je hieronder de scenario’s. Deze worden aangepast als blijkt dat er alleen regionaal mag worden gespeeld. 

Standaardteams (1e teams Dames en Heren)
De competities worden, zodra het weer is toegestaan, na twee tot drie weken voorbereidingstijd hervat en lopen door tot eind juni of begin juli. Voor alle competities geldt dat de competitieleiding ernaar streeft dat de halve competitie (d.w.z. dat iedereen één keer tegen elkaar heeft gespeeld) minimaal wordt afgerond. Zo kan dit seizoen ook worden geëindigd met een kampioen, promotie en degradatie.

Overige seniorenteams (incl. Jong Senioren, 30+, 35+ en 45+)
De competities worden, zodra het weer is toegestaan, hervat. Hierbij wordt rekening gehouden met één voorbereidingsweekend, waarin geoefend kan worden tegen andere verenigingen. De competitieleiding streeft ernaar dat alle teams (die in poules van 12 of 10 spelen) minimaal nog vier tot zes wedstrijden spelen, zodat de halve competitie kan worden afgerond. Mocht dat lukken, dan zijn ook de normale promotie en degradatieregelingen van kracht. Voor teams die spelen in een competitie in poules van zes wordt ernaar gestreefd deze hele competitie van tien wedstrijden af te ronden. Voor teams spelend in poules van acht wordt de situatie specifiek bekeken zodra bekend is wanneer de competitie weer kan worden hervat.

Juniorenteams (A tot en met D)
De competities worden, zodra het weer is toegestaan, hervat. Hierbij wordt rekening gehouden met één voorbereidingsweekend, waarin geoefend kan worden tegen andere verenigingen. De competitieleiding streeft ernaar dat ieder team in elk geval dit seizoen dan nog minimaal een halve competitie (vijf wedstrijden) speelt. Dit is haalbaar voor de zomervakanties ook als er pas in de loop van mei weer mag worden gespeeld.

Jongste Jeugd
De speelreeksen worden, zodra het weer is toegestaan, hervat. Het format zal worden aangepast aan het nog aantal beschikbare weken tot de zomervakanties, zodat de Jongste Jeugd nog zoveel mogelijk wedstrijdjes kan spelen. Ook als pas in mei weer mag worden gespeeld, kunnen nog voldoende wedstrijden worden aangeboden tot aan de zomervakanties.


Met sportieve groet,

TC MHC Epe

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws